Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı
Genel Bilgi
Bu program çerçevesinde; temel laboratuvar tekniklerini iyi bilen tıbbi laboratuvarların tüm bölümlerinde (biyokimya, hematoloji, mikrobiyoloji, kan bankası, endokrinoloji vb.) çağdaş teknolojiyi kullanabilen laboratuvar teknikerleri yetiştirilmektedir.
Tıbbi Laboratuvar Programı’nın özellikleri ve prensipleri doğrultusunda öğrencilerin konu ile ilgili teorik bilgileri aldıktan sonra; öğretim elemanları gözetiminde yeterli donanıma sahip hastanelerin (Tıp Fakültesi Hastaneleri, Devlet Hastaneleri, Özel hastaneler ) laboratuvarlarında “Klinik Uygulama Laboratuvarları” dersleri kapsamında uygulamaya katılırlar. Öğrencilerimiz 1. yılın sonunda zorunlu 40 iş günü olan yaz stajlarını klinik laboratuvarlarda tamamlarlar.
Özellikle son on yılda önem kazanan sağlık hizmetlerinde kalite ve akreditasyon, artan hastane sayısı nitelikli sağlık ekibine ihtiyacı da artırmıştır. Öğrencilerimiz, Tıbbi Laboratuvar Teknolojisi Programı ile ilgili bilgilerin yanı sıra yan dal olarak diğer programlardan da dersler aldığında, zaman içinde başarıları ölçüsünde ve kendilerini geliştirmelerine bağlı olarak daha üst kademelere de yükselebileceklerdir.
Bu programdan mezun olanlar, hastaneler ve tıbbi laboratuvarlarda istihdam edilebileceklerdir.
Tarihçe: Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı 2009 yılında açılmıştır. 2009 yılında İlk defa 30 kontenjanla öğrenci alımı yapılmıştır. 2012 öğretim yılında Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (İ.Ö) Programı açılmış ve öğrenci kabulüne başlamıştır.
Lisans Programları:
- Biyoloji
- Moleküler Biyoloji ve Genetik
- Biyoteknoloji
- Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji
- Genetik ve Biyomühendislik
- Hemşirelik Bölümü
- Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü
Akademik Personel
Öğr. Gör. Süleyman Muhammed ÇELİK
Program Başkanı
TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PR.
476 223 00 10 Dahili: 31 05
Ders Kataloğu
Çift Anadal / Yandal Programları
Çift Anadal Programı: Öğrencilere, asıl bölümlerinin yanı sıra ilgi duydukları başka bir bölümde de lisans derecesi alma imkanı tanır. Bu programda, öğrenciler iki farklı bölümün derslerini tamamlayarak her iki alanda da diploma sahibi olabilirler.
Yandal Programı: Öğrencinin asıl bölümü dışında ilgi duyduğu başka bir alanda belirli sayıda ders almasını sağlar. Yandal programını tamamlayan öğrencilere, bu alanda resmi bir sertifika verilir; ancak bu, ikinci bir lisans diploması anlamına gelmez.
- Çift Anadal ve Yandal programlarına ulaşmak için tıklayınız.
Değişim Programları
Öğrencilere, belirli bir süre boyunca yurtiçi veya yurtdışındaki başka bir üniversitede eğitim alma fırsatı sunar. Bu programlar sayesinde öğrenciler, farklı kültürleri tanıma, yabancı dil becerilerini geliştirme ve uluslararası akademik deneyim kazanma imkanı bulurlar. En yaygın değişim programları arasında Erasmus+, Mevlana ve Farabi gibi programlar yer alır.
- Erasmus Programı için tıklayınız.
- Mevlana Programı için tıklayınız.
- Farabi Programı için tıklayınız.
Kariyer
Bölümün / Programın Amacı / Hedefleri: Öğrencilere alanlarında gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak, onları mesleki hayata hazırlamak.
Bölümün / Programın Mevcut Durumu ve Geleceği: Mevcut öğrenci ve öğretim kadrosu ile yürütülen projeler; gelecekteki hedefler ve gelişim planları.
Alanın Altında Yer Alan Meslekler: Alanla ilgili icra edilebilecek meslekler ve gelecekte önem kazanacak kariyer yolları.
İş Bulma İmkanları: Mezunların kamu ve özel sektörde sahip olabilecekleri iş fırsatları ve sektörle olan bağlantılar.
Program Tanıtım Sunusu
Bir bölüm veya programın temel özelliklerini, eğitim olanaklarını ve hedeflerini tanıtmak amacıyla hazırlanan sunumdur.
İletişim
Adres : Karaağaç Kampüsü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Binası Kat:3
- Çağrı Merkezi : 444 9 447
Telefon: +90 476 223 00 10 - Faks: +90 476 223 00 17
- E-posta: shmyo@igdir.edu.tr
Program Tanıtım Sunusu
Bir bölüm veya programın temel özelliklerini, eğitim olanaklarını ve hedeflerini tanıtmak amacıyla hazırlanan sunumdur.
İletişim
- Adres : Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü, Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
- Çağrı Merkezi : 444 9 447
Telefon: +90 476 223 00 10 - 3405 - Faks: +90 476 223 00 17
- E-posta: tuzluca@igdir.edu.tr